heetwaterdispenser

Drink je graag een kopje koffie uit een cafetière of een kopje thee? Maar duurt het te lang voordat het water in de waterkoker kookt. Dan is een heetwaterdispenser een goede oplossing.

Je hoeft namelijk niet meer te wachten met het zetten van je koffie of kopje thee. Want met één druk op de knop is er heet water beschikbaar. Steeds meer mensen hebben thuis een heetwaterdispenser in hun keuken.

Ook jij kent waarschijnlijk wel iemand die een heetwaterdispenser in zijn keuken heeft zonder dat jij het door hebt. Lees verder en kom erachter welke het is.

Verschil tussen waterkoker en heetwaterdispenser

Het belangrijkste verschil is dat het hete water veel sneller beschikbaar is dan bij een waterkoker. Bij een heetwaterdispenser heb je na zo’n 8 seconden al een kopje heet water tot je beschikking dat gaat je bij een waterkoker over het algemeen niet lukken.

Water koken

En laten we eerlijk zijn het is wel heel makkelijk om meteen heet water tot je beschikking te hebben. Hoe vaak ik al niet de waterkoker aan heb gezet en vervolgens maar weer aan het werk ga, want geen zin om te wachten. En je raad het al dan totaal vergeten dat je heet water aan het maken was voor je thee. Gelukkig is daar ook een oplossing voor een waterkoker met warm houd functie, die je water tot 1 uur warm houd.

Maar direct heet water maakt het nog veel aangenamer natuurlijk.

Opbergen

Waar je een water koker gewoon even leeg gooit in de gootsteen en vervolgens opbergt in het keuken kastje. Zal dat met een heetwaterdispenser niet zo snel gebeuren. Dit heeft meerdere redenen, hij heeft een waterreservoir en ze zijn over het algemeen wat van grotere en zwaardere afmetingen dan een waterkoker.

Tel daarbij op dat het gemak wel een stukje verloren gaat als je eerst de heetwaterdispenser aan moet sluiten voordat je hem kan gebruiken. Gelukkig zijn er ook mensen die wel plek hebben om hem continue te laten staan en voor deze mensen zal het gemak zeker winnen.

Alternatief voor heetwaterdispenser

Ik zei al eerder dat er steeds meer mensen zijn die een heetwaterdispenser hebben zonder dat veel mensen het weten. Het is me namelijk opgevallen dat er tegenwoordig in bijna alle nieuwe keukens wel een Quooker geplaatst wordt. Voor degene die niet weten wat dat is, het is een kraan die ook kokend water kan geven.

Quooker in gebruik

En dus een soort van heetwaterdispenser die altijd beschikbaar is. Zonder dat deze zichtbaar ruimte in neemt. Daarnaast is dit een mooi Nederlands product.

Waarom zou ik een heetwaterdispenser moeten overwegen

Waarom zou je toch een heetwaterdispenser moeten overwegen? Nou dat kan namelijk goed zijn voor het milieu. Milieu denk je nu, ja het milieu je gebruikt namelijk minder energie omdat je slechts de hoeveelheid warm water maakt die je nodig hebt. I.p.v. dat je elke keer een volle pot water kookt.

Nu zijn er ook heetwaterdispensers die gebruik maken van een warm water reservoir (bv Quooker), maar omdat deze boilers vaak geïsoleerd zijn verbruiken deze in verhouding toch minder energie, wat weer goed is voor het milieu.

Een andere reden is gemak, heb je geen zin of tijd om elke keer water te koken, dan is een heetwaterdispenser een geschikte oplossing voor jouw. Je krijgt namelijk on demand heet water en bespaart elke keer een paar minuten.

beter voor het milieu

Prijzen

Voor een Quooker moet je volgens hun website rekenen op een prijs vanaf € 1195 en afhankelijk van de gekozen opties loopt deze op.

Voor een waterkoker moet je ongeveer rekenen op een prijs van € 16,50 – € 324,99 je hebt dan veel keuze mogelijkheden, van simpel een waterkoker tot een waterkoker die je kan instellen op temperatuur (wat voor sommige thee soorten wel goed is) met warmhoudfunctie.

Wil je een heetwaterdispenser dan moet je rekenen op een prijs vanaf € 49,99 (actie prijs) – € 289, je hebt dan niet zoveel keuze mogelijkheden kwa temperatuur als bij een waterkoker van deze prijs. Maar sommige mensen hebben dat ook niet nodig.