Koffiezetapparaten

De 3 beste koffiezetapparaten voor snelfilter

Snelfilter koffie, ik denk dat iedereen dit wel kent. Want vroeger zag je niet veel anders dan snelfilter koffie.

Ik kan me nog goed herinneren dat ik vroeg de snelfilter verpakking mocht open maken en dan die lekkere koffie geur eruit kwam.

Je kan overal wel een snelfilter koffiezetapparaat vinden voor kleine bedragen, maar er zijn ook enkele koffiezetapparaten die je niet voor onder de € 100 kunt aanschaffen en één zelfs niet voor onder de € 600.

Ja dat lees je goed, daar kan je ook al een espresso machine of een volautomaat voor kopen. Dus waarom deze hoge bedragen voor een snelfilter koffiezetapparaat?

Je zet er andere koffie mee dan met een espresso machine of volautomaat. Daarnaast kan je snel meerdere koppen tegelijk zetten wat ook erg handig is als er visite is.

Visite wat is dat zul je denken, nou voor corona kon je gewoon veel mensen over de vloer hebben zonder problemen. Nu is dat verleden tijd voor het moment dan dus kan een één kops oplossing ook werken 😉

Nu terug naar het onderwerp.

1. Moccamaster

De Moccamaster gemaakt door Technivorm in Nederland. Ja deze komt uit Nederland. En is met zijn vanaf prijs van € 179,– de middelste van het stel.

Je zal wel denken, ik ken deze ergens van en dat kan wel kloppen dit model is namelijk bekend geworden door Douwe Egberts. En wordt al vele jaren gemaakt.

Wil je betere koffie dan kunnen we zeker de Moccamaster aanbevelen, maar één van de andere zou ook prima kunnen.

2. Bonavita koffiezetapparaat

Deze ziet er een beetje simpel en goedkoop uit zwart plastic met RVS onderdelen. Hij zet wel een lekkere koffie en is super snel.

Een 5 kops variant kost je ongeveer € 169,– en dat maakt hem de goedkoopste van het stel. De Moccamaster is slechts € 10,– duurder.

Maar de Bonavita heeft voor deze prijs ook nog een thermoskan als pot ipv de glazen variant van de Moccamaster. Ik denk dat de Meeste kiezen voor de Moccamaster gebaseerd op looks.

Het voordeel dat deze heeft ten op zichte van de Moccamaster is dat deze een thermoskan heeft en geen warm houdt plaatje gebruikt.

En zoals we allemaal weten is gebruiken we liever geen warm houdt plaatje om de koffie warmt te houden.

3. Ratio Eight

De Ratio Eight helaas niet verkrijgbaar in Europa, nou helaas ik betwijfel of ik hem zou kopen voor het bedrag dat deze kost. Deze kost namelijk afhankelijk van de samenstelling meer dan € 600,– alhoewel hij er ook is vanaf slechts € 495,–

Ik moet zeggen dat het een aardige prijs is voor een snelfilter koffiezetapparaat, maar aan de andere kant is dit wel een absoluut plaatje in je keuken. Ik denk dat dit de mooiste is die ik tot nu toe gezien heb.

Ook deze doet een beetje het idee na van een pour over, hij laat de koffie dus even bloomen alvorens de rest van het water erbij komt. Daarnaast heeft hij ook een mooie glazen Chemex look koffiepot. Absoluut de mooiste van het stel.