Bosco lever espressomachine

3 Dure espresso machines voor thuis gebruik

Vaak is het zo dat als je het beste van het beste wil je aardig in de buidel moet tasten. Gelukkig is het geen must om een dure espresso machine te kopen, maar voor degene die het toch wil hier een lijstje.

Stuk voor stuk zijn het absolute plaatjes. Als je € 2000,– al veel vind voor een espresso machine dan zou ik of even gaan zitten alvorens verder te lezen of helemaal stoppen met lezen want de onderstaande espressomachines komen daar niet bij in de buurt.

Één voordeel van deze machines is dat ze een redelijk verkoopwaarde houden en naar alle waarschijnlijkheid ook niet lang te koop hoeven te staan omdat er altijd wel een liefhebber is die een dergelijk machine zou willen kopen.

1. Kees van der westen Speedster

Een absoluut plaatje en nog van Nederlandse bodem ook, wat wil je nog meer. Ok jij wil nog meer.

Zoals ze zelf zeggen is de Speedster de ultieme 1 groep espresso machine, met extreme precisie en maximale controle in een mooi pakket.

Daarnaast kan je deze ook nog helemaal aanpassen naar je smaak. Denk hierbij aan kleuren, andere body panels andere side panels, PID of ivoren kleuren details.

Natuurlijk hebben alle extra opties ook een prijskaartje. De Speedster kost ongeveer een klein € 9.900,– en dat is dan zonder extra opties.

2. Slayer espresso 1 groep

Ook een mooi apparaatje, vind zijn herkomst in Canada. En is in de standaard uitvoering de duurste van het stel.

Ook deze kun je helemaal naar smaak aanpassen, en wat ik ervan gezien heb, zijn hier nog veel meer mogelijkheden als bij de Speedster. Natuurlijk kun je het zo gek maken als je wil maar hou rekening met extra kosten.

Als je eraan denkt om deze aan te gaan schaffen dan zullen de kosten van de extra opties ook niet meer uitmaken want de instap prijs is al de hoogste van alle 3 de espresso machinesen begin bij een kleine € 11.800,–. Ja dat lees je goed.

3. La Marzocco GS3

Dit is van alle espresso machines die hier vermeld staan degene die al het langst verkrijgbaar is, natuurlijk steeds verbeterd.

Een iconische machine en werkelijk elke espresso liefhebber zal deze herkenen in je interieur. Nu verwacht ik dat dit ook wel het geval is met de andere.

Ook deze kan je aanpassen naar gelang je smaak of interieur als je dat wil. En dan nu de prijs, dit is de goedkoopste van de 3, met namelijk een kleine € 6.900,– is dit een koopje.

4. BONUS Bosco lever espresso machine 1 groep

OkΓ© ik zou er drie noemen, maar deze kan ik niet achterwege laten πŸ˜‰

Het is de Bosco lever espresso machine 1 groep, niet voor thuis gemaakt maar wordt regelmatig thuis neergezet.

Ook hier is veel mogelijk kwa aanpassen van het uiterlijk. En het leukste is dat dit de kleinste espresso machine fabrikant is van alle hierboven genoemde merken.

Als ik me zelfs niet vergis is de duurste gebaseerd op het druk verloop van de Bosco.

Het leuke aan deze machine is dat er erg weinig kapot kan gaan, er zit zelfs geen pomp in. Waardoor deze absoluut weinig geluid maakt bij het maken van een espresso.

Er is geen mooier geluid als koffie die in het kopje loopt, werkelijk fantastisch.

O en vergeet ik bijna de prijs, het is ook nog eens de goedkoopste van alle machines op deze pagina, met namelijk een vanaf prijs van een kleine € 4.900,–, is dit werkelijk een koopje πŸ˜‰