Olympia cremina

De mooiste espresso machines voor thuis

Op zoek naar een mooie espresso machine voor thuis. Als je een mooie espresso machine kiest wil dat niet per definitie zeggen dat deze ook lekkere espresso kan maken. Als je een goede espresso machine kiest wil ook nog niet zeggen dat je er goede koffie uit krijgt.

Maar er zijn wel degelijk mooie espresso machines die een top espresso kunnen maken. Natuurlijk is dit afhankelijk van meerdere factoren.

Bosco lever espresso machine

Bosco Sorrento 1 groep met houten accenten

Ik heb een beetje een vooroordeel over deze espresso machine, maar dit vind ik absoluut een plaatje. Daar komt nog bij dat deze een mooie historie heeft. Er zijn ook veel customise opties beschikbaar zo kan de o.a. kiezen voor verschillende kleuren. Alhoewel ik over het algemeen de standaard versie al super mooi vind.

Hij neemt echter wel wat ruimte in. En is tevens één van de gevaarlijkste machine die er is, als je niet goed op let. Word je knock out geslagen met als gevolg een gebroken kaak.

Als je namelijk de hendel loslaat zonder dat deze druk van het water heeft knalt deze weer terug naar originele positie en als je daar dan tussen staat zijn de gevolgen niet de overzien.

Olympia cremina

Kleine Olympia Cremina

Wil je een kleinere machine, dan is dit zeker een aanrader. Hij is ziet er minimalistisch uit en het maken van koffie heeft wat oefening nodig. Het is werkelijk waar één van de kleinste espresso machines die er bestaat.

Deze machine beschik niet over een pomp of waterreservoir. Dus je doet het water rechtstreeks in de boiler en aangezien er druk op de boiler staat dien je hier rekening mee te houden.

Slayer espresso

Slayer espresso 1 groep

Vanaf het moment dat ik deze espresso machine zag was ik er weg van. Dit is een echt plaatje. Het is geen goedkope machine en je zult ze niet zo snel in Nederland tegenkomen zeker niet in de thuis situatie.

De machine is gebouwd met de Bosco in het achterhoofd. Ze wilde namelijk het drukprofiel van een spring lever espresso machine namaken in een pomp aangedreven espresso machine.

Intussen zijn er meerdere varianten beschikbaar van deze espressomachine en werkelijk alles is aan te passen naar wens zo krijg je niet snel twee dezelfde espresso machines te zien van dit merk. Ze hebben slechts één machine met één zetgroep beschikbaar de andere espresso machines zijn beschikbaar in twee of drie groeps uitvoeringen.

Goedkopere espresso machines

Oeps, nu heb ik een paar hele mooie machines laten zien. Allemaal hebben ze alleen een aanzienlijk prijskaartje.

Ga je kijken naar de wat goedkopere instap modellen, dan lijken ze wel erg veel op elkaar. Over het algemeen zijn het vierkante RVS dozen waar koffie uit komt.

Hier toch een paar alternatieven:

Espresso machines onder de € 1200
Espresso machines tussen de €1200 en €2000
Espresso machines tussen de €2000 en €4000

Add your first comment to this post