Kees van der Westen Slimjim

Espresso machines komen uit Italië

De beste espresso machines komen uit Italië? Nee dat is allang niet meer het geval. Sterker nog veel van de beste espresso machines komen niet uit Italië.

Waar komen ze dan vandaan?

Espresso machines komen tegenwoordig overal vandaan. Zo komen ze bv uit:

  • Nederland
  • Duitsland
  • Spanje
  • Italië
  • Amerika
  • Zwitserland

En dat zijn er maar een paar, waarschijnlijk vergeet ik er nog een heleboel. Maar heb je gezien welk land ik boven aan heb gezet?

Nederlandse merken

Ja je ziet het goed in Nederland worden ook espressomachines gemaakt. En dat zit waarschijnlijk één van de beste merken ter wereld tussen. En die komt gewoon uit Nederland. Laten we beginnen met de bekendste en later volgt een iets minder bekende.

Kees van der Westen

Als je aan de beste van Nederland denkt dan is dat natuurlijk super, maar vergis je niet Kees van der Westen behoort tot de beste espresso machine fabrikant van de Wereld. Ja dat lees je goed beste van de wereld.

Laten we even duidelijk maken wat dat inhoud, om je een idee te geven.

Als je een espresso bar wil beginnen ergens op de wereld, dan zijn er een 5 tal espresso machines die zeker voorbij komen en daar is Kees van der Westen er één van. Ok zeg je nu top 5 niet slecht maar de beste?

Nou ik zeg het gewoon hoor, want bij die top 5 zitten ook mega grote bedrijven, dus als je er als redelijk kleine speler wereldwijd tussen kan komen dan ben je gewoon de beste.

Strietman

Wouter Strietman heeft bij Kees van der Westen gewerkt en is daarna voor zichzelf begonnen. Hij maakt minimalistische espressomachine met name voor de thuis gebruiker.